Registratietermijn voor buitenlandse e-service aanbieders eindigt

Op 15 februari eindigt de termijn waarbinnen buitenlandse organisaties die e-services aanbieden een aanvraag moeten indienen voor belastingregistratie.

Sinds 1 januari 2019 zijn alle buitenlandse organisaties die elektronische diensten en inhoud verkopen aan organisaties, individuele ondernemers of consumenten, verplicht Russische BTW te betalen aan het budget van de RF, ongeacht of ze een permanente vertegenwoordiging hebben. Alle buitenlandse leveranciers moeten uiterlijk op 15.02.2019 bij de belastingdienst zijn geregistreerd via de online service “BTW-kantoor van het IT-bedrijf”.

Wanneer het bedrijf zich heeft geregistreerd bij het belastingkantoor, ontvangt het een INN en KPP voor het aangaan van een andere dienst – “Persoonlijke rekening van een buitenlands bedrijf”. Via de persoonlijke account kan men belastingaangiften indienen, belasting betalen, contact onderhouden en documenten verzenden.

Als het buitenlandse bedrijf zich niet bij de Russische belastingdienst registreert en geen BTW betaalt, kan het hoge boetes oplopen tot 10 procent van zijn inkomsten. Daarnaast zijn door het buitenlandse bedrijf ook de BTW, een toeslag en een boete van 20-40 procent van de onbetaalde belasting verschuldigd. 

Weet u zeker dat u niet onder de e-services valt die registratie vereisen?

Heeft u een juridische vraag m.b.t. Rusland?

+31 6 464 17 838

Ons team is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur.

Contactformulier
31 oktober 2019

Masterclass: kansen in Rusland


Op 15 november 2019 is er een Masterclass over de meerdere mogelijkheden die er zijn om zaken te doen in Rusland.