Arbeidsrecht in Rusland

Arbeidsrecht in Rusland vraagt bijzondere aandacht. Russisch recht is sterk gericht op bescherming van de werknemer, de zwakkere partij, en kent daarom veel dwingendrechtelijke regel en formaliteiten. De eerste vraag die rijst is wanneer een relatie moet worden beschouwd als een arbeidsrelatie. Het bestaan ​​van een arbeidsovereenkomst is daarvoor niet doorslaggevend, alleen de feitelijke situatie telt.

Heeft u behoefte aan advies over een arbeidsrechtelijke kwestie?  Kunnen wij u helpen met een van de hieronder genoemde zaken:

 • algemeen advies over werken in Rusland: outsourcing, loonadministratie en belastingvragen;
 • het opstellen of beoordelen van arbeidsovereenkomsten, personeelshandboeken, advies over naleving van arbeidsvoorwaarden,
 • herstructurering van het personeelsbestand en outsourcing, ontslagen
 • veiligheidsvereisten
 • gerechtelijke procedures en oplossing van geschillen
 • werkvergunningen en immigratie om zakelijke redenen

Algemeen advies over werken in Rusland

Overweegt u zelf te gaan werken in Rusland, of heeft uw bedrijf medewerkers in Rusland? Juralink biedt u professioneel advies bij de dagelijkse aansturing van lokale medewerkers, waaronder standaardisatie van uw procedures op het gebied van personeelszaken of het opstellen van individuele contracten voor leidinggevenden; het ontwikkelen van personeelshandboeken, beleid en stimuleringsregelingen; advies over ontslagstrategieën en het voeren van onderhandelingen met medewerkers zodat u de financiële consequenties kunt minimaliseren en / of het risico van rechtszaken met deze werknemer bij beëindiging van zijn / haar arbeidsovereenkomst kunt voorkomen.

Het opstellen/becommentariëren van arbeidsovereenkomsten in Rusland

We kunnen op maat gemaakte arbeidsovereenkomsten opstellen of beoordelen, interne regelingen en arbeidsprocedures opstellen of personeelshandboeken, beleid en stimuleringsregelingen ontwerpen.

Arbeidsrechtelijke geschillen in Rusland

Wij hebben ruime ervaring met het beslechten van arbeidsrechtelijke geschillen en met buitengerechtelijke mediation, en waarbij we medewerkers, CEO’s of senior management vertegenwoordigen en hun verdedigen in geval van arbeidsinspecties.

M&A en personeelszaken in Rusland

Wilt u weten wat de risico’s zijn op personeelsvlak bij een potentiële bedrijfsaankoop? Zoet u de optimale scenario’s voor herstructurering bij fusies, overnames, liquidaties of herorganisaties na een fusie in Rusland? Onze advocaten kunnen u helpen met due diligence onderzoek en de meest efficiënte scenario’s voorstellen.

Veiligheidsvereisten in Rusland

Bedrijven die actief zijn in productie, constructie or installatie, kunnen voor hun werknemers een “gevaarlijke omgeving” vormen. Zij moeten strikte veiligheidsvoorschriften toepassen en de nodige certificering behalen. De lokale autoriteiten in Rusland controleren de naleving en zij kunnen serieuze boetes opleggen. We raden u aan het risico van boetes en verder onderzoek te mijden en te zorgen dat alles in orde is. Dat zal zeker ook in uw voordeel zijn in het geval van een arbeidsconflict. We geven u graag de nodige tips.

Werken in Rusland en visa, werkvergunning
Buitenlandse specialisten die werken in Rusland hebben visa en werkvergunningen nodig. Dat geldt ook voor buitenlandse managers, investeerders, ondernemers en hun eventueel meereizende gezinsleden. Wij helpen u graag zich een helder beeld te vormen van de mogelijkheden en kunnen u assisteren bij het verkrijgen van visa en werkvergunningen.

Als u in Rusland lokaal personeel wilt werven, kunt u contact opnemen met onze partner Juralink G-nius.

Heeft u een juridische vraag m.b.t. Rusland?

Ons team is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur.

Contactformulier
04 maart 2022

Update van (tegen-)maatregelen


Gelet op de ontwikkelingen, volgen maatregelen en tegenmaatregelen elkaar snel op. We verwijzen u daarom naar een uitgebreid over...

Onze locaties

 • Moskou
 • Keulen
 • St. Petersburg
 • Amsterdam
 • Oekraïne / Wit Rusland
 • Nieuwezijds Voorburgwal 331B
  1012 RM Amsterdam

  Neem aub contact op voor dringende correspondentie
 • Juralink Keulen

  + 49 152 071 696 44
 • Juralink Moskou

  +7 495 966 0456
  + 7 495 625 34 76 (fax)

  +7 903 749 87 59 (Lodewijk)

  OOO Juralink
  Krasnoproletarskaya ulitsa 16, gebouw 1, 4e etage
  127473 Moskou
  Russische Federatie

  Neemt u ingang 3 (bij het uithangbord van de delicatessenzaak “Братья Караваевы” - de broers Karavaev).
 • Juralink Oekraïne
  Juralink Wit Rusland

  +375 29 684 8085

 • Juralink St. Petersburg

  +7 812 374 65 75

  OOO Juralink-Gnius
  Nevsky Prospect 30, kantoor 3.12
  191011 St. Petersburg
  Russische Federatie

Onze partners