Ondernemingsrecht in Rusland

Bedrijf oprichten, liquidatie in Rusland
De vorm van uw op te richten bedrijf in Rusland moet passen bij uw bedrijfsstrategie en de beschikbare middelen. Wij kunnen u helpen bij het maken van een keuze voor een Russische naamloze vennootschap, een filiaal of een andere ondernemingsvorm en hun respectieve management- en administratievereisten. Natuurlijk kunnen we u de bureaucratische Russische registratieprocedure voor oprichting of opheffing van een onderneming uit handen nemen. Interessante informatie vindt u ook op de website van RVO: https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/rusland/bedrijf-starten  Wij beantwoorden graag uw vragen.

Joint ventures in Rusland
Wanneer uw Russische dochteronderneming niet voor 100% door u gehouden wordt maar een joint venture is met een Russische partner, moet u de rechten en verplichtingen van de aandeelhouders nauwkeurig in een aandeelhoudersovereenkomst vastleggen.  Neemt u van ons aan dat er altijd wel meningsverschillen ontstaan. We hebben al bij veel JV onderhandelingen een nuttige rol kunnen spelen, gezien onze juridische kennis maar ook onze taalkennis en culturele expertise.

Fusies en overnames, reorganisatie, anti-monopolie in Rusland
Er kunnen verschillende redenen zijn voor reorganisaties of fusies en overnames. In alle gevallen zijn goede communicatie en coördinatie tussen verschillende internationale adviseurs / partijen essentieel. Fiscale experts zullen daarbij betrokken worden om de gevolgen in kaart te brengen of te sturen op efficiëntie voor belastingdoeleinden. Houdt u ook rekening met anti-monopolie-wetgeving.

Due diligence onderzoek in Rusland
We hebben in Rusland een aantal grote due diligence onderzoeken uitgevoerd namens onze klanten om hen een goede basis te bieden voor hun beslissing over een voorgenomen aankoop, en voor bepaling van de juiste prijs en andere voorwaarden. In een due diligence onderzoek worden alle mogelijke risico’s onder de loep genomen met betrekking tot het voldoen aan regelgeving (compliance), op het vlak van vennootschapsrecht, personeelszaken, intellectuele eigendom, onroerend goed, belastingen, milieu enz.

Management diensten in Rusland
In een opstartfase beschikt u mogelijk niet over de juiste manager om uw Russische bedrijf te beheren. Juralink kan -op basis van uw instructies- optreden als beheersmaatschappij voor uw dochteronderneming. We nemen regelmatig de functie van bedrijfssecretaris op ons en bieden ondersteuning bij corporate housekeeping. We hebben een netwerk van lokale servicepartners die de boekhouding (LowLands) en recruitment kunnen verzorgen (Juralink G-Nius). Het zijn ervaren professionals die u tijd en hoofdpijn besparen.

Heeft u een juridische vraag m.b.t. Rusland?

Ons team is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur.

Contactformulier
04 maart 2022

Update van (tegen-)maatregelen


Gelet op de ontwikkelingen, volgen maatregelen en tegenmaatregelen elkaar snel op. We verwijzen u daarom naar een uitgebreid over...

Onze locaties

 • Moskou
 • Keulen
 • St. Petersburg
 • Amsterdam
 • Oekraïne / Wit Rusland
 • Nieuwezijds Voorburgwal 331B
  1012 RM Amsterdam

  Neem aub contact op voor dringende correspondentie
 • Juralink Keulen

  + 49 152 071 696 44
 • Juralink Moskou

  +7 495 966 0456
  + 7 495 625 34 76 (fax)

  +7 903 749 87 59 (Lodewijk)

  OOO Juralink
  Krasnoproletarskaya ulitsa 16, gebouw 1, 4e etage
  127473 Moskou
  Russische Federatie

  Neemt u ingang 3 (bij het uithangbord van de delicatessenzaak “Братья Караваевы” - de broers Karavaev).
 • Juralink Oekraïne
  Juralink Wit Rusland

  +375 29 684 8085

 • Juralink St. Petersburg

  +7 812 374 65 75

  OOO Juralink-Gnius
  Nevsky Prospect 30, kantoor 3.12
  191011 St. Petersburg
  Russische Federatie

Onze partners