Specialisaties van Juralink

Heeft u gecheckt of kennisgeving c.q. goedkeuring van de antimonopolie autoriteiten vereist zijn voor uw aankoop van assets/aandelen, of in verband met een reorganisatie?

Russisch arbeidsrecht is sterk gericht op bescherming van de "zwakkere" partij. Daarom moeten veel regels van dwingend recht in het arbeidscontract en de interne procedures worden opgenomen. Als u buitenlands personeel heeft in Rusland, moeten ook nog de visa en werkvergunningen in orde zijn. Riskeer geen boetes en vraag ons om een check!

Wat vraagt de AVG bij overdracht van persoonlijke gegevens naar Rusland? Of aan welke Russische privacyregels moet u voldoen?

We kunnen u adviseren over Russische belastingen (vpb, BTW enz.). En over opties voor internationale belastingstructurering. Onze experts helpen u graag met advies op maat.

Gezien het belang van een geschreven contract in Rusland, is het raadzaam om uw contract te laten controleren door een lokale advocaat op conformiteit met en afdwingbaarheid volgens de Russische wetgeving. U kunt ons altijd om een offerte vragen.

Douanevragen variëren van hulp bij invoer, het tegenhouden van illegale import, en advies of vertegenwoordiging in geschillen met de douaneautoriteiten.

We hebben uitgebreide ervaring met huwelijks- en echtscheidingsgerelateerde vragen onder Russisch recht of waarbij er Russische eigendom is. Maar ook met zaken als de zorg, bezoekrechten en alimentatie voor kinderen, of zelfs kinderontvoering. U kunt rekenen op onze toewijding bij het adviseren in dit soort familierechtelijke zaken. We bieden ook hulp in Oekraïene.

Blijft de betaling voor geleverde producten of diensten uit?  Met formele brieven en telefoontjes in de eigen taal kunnen wij de druk flink kunnen opvoeren. Blijven vorderingen onbetaald dan starten wij tegen debiteur een incasso procedure voor de rechtbank.

Wanneer u of uw zakenpartner financiële problemen hebben en faillissement dreigt is snelle actie vereist.

Lokale registratie in Rusland kan vereist zijn om uw IE-rechten te beschermen, bijvoorbeeld voor (sub-) licentieovereenkomsten. Wij zijn gespecialiseerd in de registratie van rechten op plantenrassen zoals aardappelen, uien en bloemen. De trots van veel Nederlandse telers!

Buitenlanders hebben een visum nodig voor korte bezoeken (zaken, toerisme, familiebezoek enz.) Er bestaat een speciaal visum om te mogen werken in Rusland. U heeft dan ook een werkvergunning nodig. We helpen u graag!

Hulp nodig bij het oprichten van een Nederlandse vennootschap? Een holdingstructuur? Nederland biedt goede mogelijkheden. Ook in privé-vragen mbt huwelijk, echtscheiding en immigratie hebben wij goede expertise.

Uw lokale kantoor in Rusland moet passen bij uw bedrijfsstrategie en de beschikbare middelen. Wij kunnen u helpen met de oprichting van een passende ondernemingsvorm: een Russische besloten vennootschap, een filiaal of een andere vorm.

Bij lokale productie in Rusland hoort een pand met perceel dat kan worden aangekocht of voor langere duur gehuurd.

We hebben al vaak met succes geprocedeerd in een Russische rechtbank, zowel voor familierechtelijke als commerciële zaken. Om een goede kans te maken dat uw rechten afdwingbaar zijn, raden wij aan om bij het begin van uw zakelijke activiteiten een weloverwogen keuze te maken voor toepasselijk recht en de bevoegde rechtbank.

Vertalingen, uittreksels, apostilles … ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Daarnaast kunnen wij zorgen voor professionele boekhouding conform de Russische regelgeving en recruitment van lokaal personeel.

Onze locaties

 • Moskou
 • Keulen
 • St. Petersburg
 • Amsterdam
 • Oekraïne / Wit Rusland
 • Nieuwezijds Voorburgwal 331B
  1012 RM Amsterdam

  Neem aub contact op voor dringende correspondentie
 • Juralink Keulen

  + 49 152 071 696 44
 • Juralink Moskou

  +7 495 966 0456
  + 7 495 625 34 76 (fax)

  +7 903 749 87 59 (Lodewijk)

  OOO Juralink
  Krasnoproletarskaya ulitsa 16, gebouw 1, 4e etage
  127473 Moskou
  Russische Federatie

  Neemt u ingang 3 (bij het uithangbord van de delicatessenzaak “Братья Караваевы” - de broers Karavaev).
 • Juralink Oekraïne
  Juralink Wit Rusland

  +375 29 684 8085

 • Juralink St. Petersburg

  +7 812 374 65 75

  OOO Juralink-Gnius
  Nevsky Prospect 30, kantoor 3.12
  191011 St. Petersburg
  Russische Federatie

Onze partners