Intellectueel eigendom

We zijn u graag van dienst bij vragen in verband met het plannen van uw IE strategie, de registratie en het beheer van uw IP in Rusland evenals het afdwingen van naleving bij inbreuk.

Hieronder een aantal voorbeelden van onze IE dienstverlening:

  • acquisitie van octrooirecht en handelsmerken
  • Onderhandeling over en het opstellen van licentie-overeenkomsten of overdracht van IE rechten
  • Advies over IE bij reorganisaties binnen de groep met praktische tips ter maximering van inkomsten voor belastingdoeleinden.
  • Aanvragen voor registratie en wijziging van franchise en licentie-overeenkomsten
  • Registratie van handelsmerken bij de douane ter voorkoming en bestrijding van “grijze” import
  • Procedures, geschillenbeslechting en initiatieven tegen merkvervalsing

Registratie van planten- en dierenrassen – ons specialisme

Aangezien we een lange en nauwe samenwerking hebben met internationale kwekers, hebben we diepgaande ervaring opgebouwd op het gebied van de bescherming van plantenrassen en dierenrassen. Onze cliënten hebben baat bij onze professionele ervaring met  the speciale autoriteiten: Gossort, de commissie van de Russische Federatie voor verkrijgping van BPR octrooirechten en de registratie van licentieovereenkomsten voor BPR en Rosselkhoznadzor, de autoriteit voor verkrijging van phytosanitaire of veterinaire importcertificaten voor planten of stamboekvee.

Het risico van een ontbrekende of onjuiste IE registratie in Rusland

Houdt u aub in het oog dat het ontbreken van een aanvraag of een onjuist ingediende aanvraag voor bescherming van uw IP rechte nin Rusland, kunnen tot gevolg hebben dat uw auteursrecht wordt geschonden zonder dat u er maatregelen tegen kunt nemen. Aangezien octrooirechten slechts beperkte tijd geldig zijn en de aanvraag regelmatig verlengd moet worden, kan een titelhouder zijn rechten op bescherming of sancties kwijt raken.

IE – ook in Rusland belangrijke activa

Tegenwoordig is het checken van de IE portefeuille van een onderneming integraal onderdeel van een due diligence onderzoek voor iedere partij die toegang zoekt tot de Russisch markt, een nieuw product lanceert, een samenwerking met Russische partijen begint of een investeringsproject overweegt. We kunnen u verschillende IP diensten aanbieden met een kostenschatting van tevoren en prijsbewuste oplossingen.

Procedures en geschillenbeslechting

De juiste keuze voor toepasselijk recht en de bevoegde instantie in uw contract maakt een wereld van verschil. Zorg er ook voor dat een beslissing kan worden afgedwongen. Russische gerechten kunnen wel degelijk een goede optie zijn om uw rechten succesvol af te dwingen tegenover private ondernemingen of overheidsinstellingen. Het procesteam van Juralink heeft al vele cliënten met succes bijgestaan in procedures en arbitrage voor Russische hoven. Als het mogelijk is, helpen we u graag om geschillenbeslechting te voorkomen door een minnelijke schikking te bereiken tijdens mediation of onderhandelingen in afwachting van het proces.

Wij zijn gespecialiseerd in advies over:

  • Buitengerechtelijke geschillenbeslechting (“mediation”),
  • Erkenning en ten uitvoer (laten) leggen van de beslissingen van een buitenlandse rechtbank,
  • Verdedigen van klanten in administratieve zaken,
  • Het vertegenwoordigen van cliënten in commerciële geschillen, zoals incassozaken, faillissementszaken, arbeidsconflicten, geschillen met douane en belastingautoriteiten, IE-inbreukprocedures etc.

Waar relevant kunnen we gespecialiseerde recherchebureaus inschakelen om de zaak te onderzoeken en het nodige bewijsmateriaal te verzamelen.

 

Heeft u een juridische vraag m.b.t. Rusland?

+31 6 464 17 838

Ons team is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur.

Contactformulier
31 oktober 2019

Masterclass: kansen in Rusland


Op 15 november 2019 is er een Masterclass over de meerdere mogelijkheden die er zijn om zaken te doen in Rusland.