• Nederlands
  • Engels
  • Spaans
  • Italiaans
 

INTELLECTUELE EIGENDOM

Juralink biedt u graag het volledige pallet van juridische diensten met betrekking tot strategisch IP advies, registratie en beheer van uw IPR in Rusland, evenals bescherming van uw rechten tegen inbreuk, zowel middels onderhandelingen, bemiddeling en arbitrageprocedures, als via procedures in Russische gerechtshoven.

We kunnen u helpen met de volgende diensten:

(1)Verkrijging van patenten of handelsmerken,

(2)Onderhandelingen over of het opstellen van licentie-overeenkomsten of de overdracht van IPR rechten,

(3)Advies over IP structurering binnen een ondernemingsgroep met praktische tips om de winst voor belastingdoeleinden te maximaliseren,

(4)Aanvraag van een registratie, aanpassingen of franchise en licentie-overeenkomsten,

(5)Registratie van uw handelsmerk bij de douane om grijze import tegen te gaan,

(6)Rechtszaken, geschillenbeslechting en anti-piraterij initiatieven.

Plantenvariëteiten en dierenrassen

Op basis van onze lange nauwe samenwerking met internationale kwekersbedrijven hebben we een uitgebreide expertise opgebouwd in de bescherming van plantenvariëteiten. Onze klanten zijn gebaat bij de ervaring van de Juralink experts in het werken met de gespecialiseerde autoriteiten: de commissie van Gossort (voor verkrijging van BPR patenten en registratie van licentie-overeenkomsten voor BPR) en Rosselkhoznadzor (voor verkrijging van physosanitaire en veterinaire certificaten voor de import van planten of stamvee).

Risico's van niet tijdig registreren in Rusland

Denk eraan dat het niet doen van  een aanvraag of het onjuist registreren van een beschermingsaanvraag voor uw IPR in Rusland kan resulteren in diefstal van ideeën van de bedenker/auteur of in gebruik door een derde zonder dat u er iets tegen kan doen. Bovendien zijn patenten slechts voor een beperkte periode geldig en is het regelmatig vernieuwen van de aanvraag vereist. Indien de aanvraag niet tijdig vernieuwd wordt, kan de titelhouder zijn recht op bescherming en maatregelen tegen inbreuk verliezen.

Belangrijke asset ook in Rusland

Vandaag de dag is evaluatie van de IPR portfolio van een onderneming een integraal onderdeel van een juridisch due diligence onderzoek bij het ontwikkelen van een entree op de Russische markt, het uitbrengen van een nieuw product, het aangaan van een samenwerking met Russische partners of het plannen van een ander soort investeringsproject. We kunnen u voorzien van een breed scala IP diensten voor alle lopende zaken met realistische budgetten en kostenefficiënte oplossingen.